Depositosysteem

Het depositosysteem met reman-onderdelen

Uw oude onderdeel is de basis voor het revisieproces en de hoeksteen van ons bedrijf.

Wij gebruiken uw oude onderdeel - de zogenaamde ´old core´ - en reviseren het o.a. volgens OE-normen. Dit proces zorgt niet alleen voor een hoog kwaliteitsniveau, maar beschermt tevens ons milieu. Daarnaast zijn we in staat om reman-onderdelen aan te bieden voor lagere prijzen in vergelijking tot  nieuwe onderdelen. Dit vanwege het feit dat sommige delen van het oorspronkelijke onderdeel een tweede maal gebruikt kunnen worden, zoals bijvoorbeeld de behuizing.

Het proces werkt alleen via de old core-deposito

We geven het bedrag van het statiegeld voor elk reman-onderdeel aan, in onze webshop en op iedere aanbieding, orderbevestiging en factuur. Het bedrag wordt op uw factuur vermeld en moet worden betaald wanneer de factuur vervalt. Na ontvangst van de old core in ons magazijn, onderzoeken en checken we de old core en crediteren het statiegeldbedrag. Dit statiegeld voor de old core maakt deel uit van de Europese Verordening voor Afvalpreventie: de koper moet een grotere prikkel krijgen om het defecte old core in het recycling-systeem terug te brengen en om grondstoffen te besparen.

Criteria voor de old core

Uw old core dient aan onze criteria te voldoen om te worden aanvaard.

Al onze zendingen bevatten een schriftelijk overzicht van de relevante old core-criteria voor het bestelde product dat u hebt ontvangen. Daarnaast kunt u de relevante old core-criteria downloaden van de gedetailleerde productbeschrijvingspagina op onze webshop.

Denk erom, om deze criteria te downloaden moet u een geldig account hebben en ingelogd zijn.

Terugzending van uw old core is gratis

Tot een gewicht van 70 kg zullen we het retouretiket van UPS aan het door u bestelde reman-onderdeel bevestigen. U kunt dit etiket gebruiken voor de terugzending van de old core. Plak het op de verpakking en neem contact op met UPS voor het ophalen. Als de old core meer weegt dan 70 kg kunt u ofwel ons bellen onder het telefoonnummer  +49 25 42 9555 111 of een e-mail sturen naar retouren@rema-germany.com. Bovendien kunt u de terugzending van uw old core registreren via het online-formulier. Wij zullen zorgen dat het gratis wordt opgehaald.